Shopping Cart 0 items - €0,00 0
UAC

FAQ

FAQ #1

Mag ik meedoen aan de UAC?

Alle leden van de NABV kunnen deelnemen aan de UAC. Je kunt individueel of met een team aanmelden. Als er voldoende individuele aanmeldingen zijn dan worden hier teams van gemaakt, naar aanleiding van de wolfpack meeting. Introducés kunnen NIET deelnemen aan de UAC.

Wolfpack meeting
FAQ #2

Wat zijn de eisen voor deelname van een squad?

Iedereen die mee wil spelen in de UAC moet lid zijn van de NABV.Het squad waarmee je je inschrijft, bestaat uit minstens 5 spelers.
Het maximum aantal squadleden voor de UAC is 15.
Op een wedstrijddag moeten er 5 spelers aanwezig zijn, aangevuld met maximaal 3 wisselspelers die onbeperkt mogen meedoen.

Reglement
FAQ #3

Is de UAC ook voor beginners?

Jazeker, de UAC is ook geschikt voor beginnende airsoft spelers. Door de gevarieerde wedstrijdonderdelen is het lastig om overal goed in te zijn. Beginnende spelers/squads zullen goed mee kunnen komen. Uiteindelijk bepaald de mentaliteit van de groep hoe hoog je eindigt.
Daarnaast is het ook gewoon leuk om in contact te komen met verschillende competitieve medespelers.

FAQ #4

Hoeveel kost deelname aan de UAC?

Een squad inschrijving is € 250 voor de gehele competitie (5 wedstrijden). Uitgaande van 5 spelers is dat dan € 10 per speler per wedstrijd.

Een individuele inschrijving is € 50 (dus ook € 10 per wedstrijd). Mocht het je niet lukken om tijdens de voorspeeldag aan te sluiten bij een team dan krijg je de volle € 50 teruggestort op je rekening.

FAQ #5

Ik ben geen lid van een squad. Kan ik dan ook deelnemen?

Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk of we individuele inschrijvingen gaan accepteren. Zodra we dit wel weten dan zullen we dat op de website laten weten.

FAQ #6

Mijn squad heeft minder dan 5 leden. Kunnen wij wel meedoen?

Een squad met minder dan 5 spelers kan zich inschrijven en zal worden aangevuld met individuele inschrijvingen zodat er minimaal 5 spelers in de squad zitten. Er moeten dan wel voldoende individuele inschrijvingen zijn om squads met minder dan 5 spelers vol te maken. De voorspeeldag (zondag 12 april 2020) is ook voor de te kleine squads toegankelijk om de benodigde squadmembers te recruiten.

FAQ #7

Mijn squad heeft meer dan 15 leden. Kunnen wij toch meedoen?

Ja, echter maximaal 15 spelers per squad kunnen worden opgegeven voor de UAC. Per wedstrijd mogen 8 spelers meedoen (5 basisspelers en 3 wisselspelers). Wie aan welke wedstrijd meedoet wordt binnen het team bepaald. Het advies is dan ook voor squads die groter zijn dan 15 leden om zich aan te melden als twee separatie squads.

Let op: Spelers mogen tijdens de competitie enkel uitkomen voor de squad waaronder zij zijn ingeschreven. Dus de squads kunnen geen leden onderling uitwisselen gedurende de competitie.

FAQ #8

Ik ben geen NABV-lid, kan ik wel meedoen?

Nee, alleen leden van de NBAV mogen meedoen aan de UAC. Introducés mogen NIET deelnemen aan de UAC.

FAQ #9

Waar vinden de wedstrijden plaats?

De wedstrijden vinden plaats op verschillende locaties in Nederland. Dit kan per seizoen verschillen.

Wil je precies weten waar de wedstrijden dit seizoen plaatsvinden? Kijk dan hier.

FAQ #10

Hoe ziet een wedstrijddag er uit?

De UAC maakt geen gebruik van een standaard speelveld. Elke organisatie heeft de vrijheid om eigen uitdagende games te ontwikkelen voor de UAC. daardoor is geen elk veld hetzelfde. En dat maak de Ultimate Airsoft Competition zo uniek. Dit betekent ook dat het dagprogramma op elke locatie anders kan zijn. Het ontvangst, uitleg van de dag en het veiligheidspraatje door de orga is vergelijkbaar als dat van een reguliere skirm. Het verdere programma zal gebaseerd worden op een roulatiesysteem waarbij squads op gezette tijden aanwezig dienen te zijn op de squad en individuele wedstrijdonderdelen.

Ruim voor de komende wedstrijddatum zal op de UAC website het dagprogramma en de spelonderdelen (met de daarbij behorende regels) bekend worden gesteld. Ga hiervoor naar: Link

FAQ #11

Wat heb ik aan kleding/materiaal nodig om deel te kunnen nemen aan de UAC?

Op persoonsnivo:
VERPLICHT:

  • Veiligheidsbril (min. EN166F) met halfface mask of volgelaatsmasker;
  • Vest met patroonhouders
  • Holster voor sidearm
  • 1x Assaultrifle
  • 1x Sidearm

OPTIONEEL:

  • Porto
  • Camelbag (aangeraden)
  • Hoofddeksel (aangeraden)

Op squadnivo:
VERPLICHT:

  • 1x Sniperrifle